Olej z pestek dyni na wypadanie włosów

Olej z pestek dyni ma liczne właściwości zdrowotne; pomaga zwalczyć pasożyty jelitowe, jest stosowany w zespole jelita drażliwego, a nawet przeciwdziała depresji. Możesz stosować go wewnętrznie, np. Poznaj 13 właściwości oleju z pestek dyni.

Olej z dyni dzięki prozdrowotnym właściwościom ma szerokie zastosowanie w medycynie niekonwencjonalnej. Wykorzystuje się go do usuwania pasożytów układu pokarmowego, łagodzenia stanów zapalnych i na problemy z układem moczowym. W kosmetyce olej z pestek dyni stosowany jest do wzmacniania włosów, nawilżania skóry i walki z trądzikiem. Olej dyniowy zachowa swoje prozdrowotne właściwości, jeśli będzie przechowywany w chłodnym miejscu najlepiej w lodówce , bez dostępu do światła słonecznego.

Komentarze

Fragz

Andriu

Olej z pestek dyni to produkt, który powinien zagościć w kuchni każdego, kto dba o zdrowie i przy okazji pragnie stosować lekkostrawne produkty.

vlhvj

Zostaw swoją myśl